Україна хоче «якнайшвидше» отримати фідбек від партнерів щодо плану перемоги – Єрмак

by Max

Президент України Володимир Зеленський представив свій план перемоги ключовим західним державам-партнерам. Тепер Київ хоче «якнайшвидше» отримати від них фідбек, зазначив в ефірі телемарафону керівник Офісу президента України Андрій Єрмак

«Було б, мені здається, не зовсім реально, якби ми миттєво отримали якусь відповідь, бо нам же відповідь потрібна дуже конкретна, а будь-яка конкретика потребує часу. Безумовно, ми очікуємо на фідбек якомога скоріше, фідбек у вигляді конкретних кроків», – сказав Єрмак.

Як додав керівник ОП, країни-партнери, яким вже представили план перемоги, «глибоко у ситуації» та «все розуміють».

«План перемоги – це про створення умов, щоб дійсно ми рухалися уперед щодо закінчення війни на умовах, які були б прийнятні для, у першу чергу, України… Я сподіваюся, що наступні кроки з боку наших партнерів будуть якнайкраще показувати їхню підтримку щодо цього плану», – резюмував він.

Плановане на 12 жовтня 25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів перенесли після того, як президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини через ураган «Мілтон».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

ІНШІ НОВИНИ