Сирський каже, що обговорив з Брауном реалізацію воєнної складової плану перемоги

by Max

У рамках розвитку діалогу на стратегічному рівні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів чергову телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генералом Чарльзом Брауном, повідомив Сирський у соцмережах 8 жовтня.

«Ознайомив із актуальною безпековою обстановкою в Україні та критичними потребами Збройних сил в озброєнні, військовій техніці, боєприпасах. Обговорив шляхи реалізації воєнної складової плану перемоги президента України та наступні кроки щодо виконання спільних проєктів», – написав головнокомандувач ЗСУ.

За словами Сирського, під час розмови також скоординували погляди у рамках підготовки до 25-го засідання у форматі «Рамштайн», яке відбудеться на рівні глав держав-учасниць Контактної групи з питань оборони України.

Раніше український президент Володимир Зеленський повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Водночас видання Washington Post з посиланням на свої джерела писало, що після того, як президент України Володимир Зеленський не зміг домогтися у США зняття ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час засідання в форматі «Рамштайн». Зокрема, за словами дипломата, країни НАТО розглядають шляхи надання Україні більш конкретних кроків для майбутнього членства в альянсі.

ІНШІ НОВИНИ